VÅR MISSION

Från ett företag med tradition

till att producera de mest tilltalande och designade produkter för kombination av teknik och papper.

VÅRA VÄRDERINGAR

Sex grundpelare står i centrum för våra företagsvärderingar och stödjer allt vi gör:

Arbeta med välrenommerade leverantörer

Arbeta med välrenommerade leverantörer

Vi arbetar med välrenommerade leverantörer och för att säkerställa att våra produkter tillverkas under acceptabla arbetsförhållanden, granskas alla våra större leverantörer enligt SEDEX Smeta-systemet.

För ytterligare information om SEDEX, se http://www.sedexglobal.com/ethical-audits/smeta/

Kvalitetskontroll

Kvalitetskontroll

Alla Filofax produkter uppfyller gällande kvalitetsnormer och vi kontrollerar kvaliteten på samtliga produkter från våra leverantörer. Alla kontroller utförs med hjälp av beprövad ISO-standardiserad kvalitetsstyrning och utförs av våra egna kvalitetsteam.

De anställdas röst

De anställdas röst

Här på Filofax vi är måna om att ge de anställda en röst och ger utrymme för att synpunkter och idéer kan ventileras och diskuteras direkt med företaget beslutsfattare. Vi anser att kommunikation är en ömsesidig angelägenhet och personalen uppdateras regelbundet om nyheter inom företaget.

Välgörenhet

Välgörenhet

Vi har samlat in över 8.000.000 SEK till Bröstcancerforskning, genom att skänka pengar från försäljning av speciella Rosa Bandet-produkter. På senare tid har vi etablerat ett partnerskap med ”Springboard for Children”, en välgörenhetsorganisation i UK som arbetar inom skolan för att hjälpa barn som kämpar för att läsa och skriva. Donationer görs till båda välgörenhetsorganisationerna från försäljningen av kalendrar.

Kundservice

Kundservice

Vi lyssnar på våra konsumenter genom sociala media, omdömen och regelbunden forskning och uppmuntrar alla typer av återkoppling. Vi vill höra när vi gör rätt saker men det är också viktigt att få veta hur vi ska förbättra oss. All respons beaktas.

Vi vill erbjuda den bästa kundservicen och användarvänligheten på vår hemsida. Du kommer inte att hitta ett större utbud av Filofax produkter, mer detaljerad information och tips någon annanstans. Om du behöver vår hjälp så hjälper vår kundservice dig med sin kunskap om produkterna.

Miljöansvar

Miljöansvar

Vårt mål är att minimera miljöförstöringen genom en miljöpolitik inom våra verksamhetsområden:

— design, inköp och tillverkning av våra produkter
— arbetsförhållanden i våra leverantörsfabriker

Papper

Allt vårt papper kommer från fabriker som köper sina råvaror på tillförlitligt sätt. Vi är ett FSC ® -certifierat företag (Forest Stewardship Council ®) med licens nr. C018038. Vårt mål, där det är praktiskt genomförbart, är att introducera nya pappersbaserade produkter som tillverkas och hanteras inom ramen för FSC ® eller andra välrenommerade företag.

För ytterligare information om FSC ®, se www.fsc-uk.org

Kemikalier

Inga förbjudna kemikalier används vid tillverkning av Filofax produkter.

Förpackning

Majoriteten av våra förpackningar kan återvinnas och vi ser ständigt över våra rutiner och specifikationer för att minimera all negativ miljöpåverkan.

Vår distributionslager uppfyller gällande lagstiftning om återvinning av förpackningsavfall.

Läder

Det läder som används i Filofax produkter är en biprodukt från livsmedelsindustrin. Vi använder inte hudar från djur som fötts upp enbart för framställning av läder.

Visste du att

Över hälften av Sveriges vuxna använder en papperskalender eller anteckningsblock.

En tredjedel av Sveriges vuxna kombinerar papper och digitala enheter som planeringsverktyg.

Användning av pappersbaserad planering ökar - med 21% under det senaste året